کارگاه منطقه ایی پیشگیری از اعتیاد

برگزاری کارگاه پیشگیری از اعتیاد ویژه دانشجویان همیار سلامت روان دانشگاه های منطقه ده کشور در تاریخ 19 بهمن 1401 توسط دبیرخانه‌ی مراکز مشاوره دانشگاه‌های منطقه‌ی ۱۰ کشور 

این کارگاه طبق قرارداد منعقد شده بین وزارت کشور با دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم تحقیقات و فناوری کشور و در راستای همکاری دو جانبه با یونیسف در خصوص پیشگیری از سوء مصرف مواد انجام شده است .

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، ، دکتر میثم خدیوی درمانگر مرکز مشاوره و سبک زندگی در نخستین کارگاه آموزشی با موضوع «مهارت‌های تنظیم هیجان» با بیان اینکه هیجانات به صورت بهنجار، دارای ارزش سازگارانه‌ای برای افزایش اثربخشی ما در پیگیری اهداف است، گفت: در ۷۵ درصد از اختلالات روانی مشکل در تنظیم هیجان است.

وی بیان کرد: مهارت‌های تنظیم هیجان می‌توانند بر روی پیشایندهای هیجان و یا تعدیل هیجانات تمرکز کنند؛ هیجانات و رفتارهای ما قویاً به هم وابسته‌اند. زمانی که افراد دچار هیجانات ناتوان‌ساز همانند خشم، اضطراب و افسردگی می شوند، دست به رفتارهای خود آسیب‌رسان مانند پرخوری یا کم خوری، مصرف مواد و... می‌زنند.

همچنین اسماعیل خلفی مشاور پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در این کارگاه آموزشی به تببین موضوع «شناسایی افراد در معرض خطر» پرداخت و گفت: دوران دانشجویی، دورانی جدید و همراه با تنش، محیط جدید و متفاوت از مدرسه، دوری از خانواده، هویت‌یابی، روابط با افراد متفاوت، فرهنگ‌های گوناگون، مدیریت روابط با جنس مخالف و... است.

وی بیان کرد: مواد اعتیاد‌آور بر حسب نوع تاثیرشان بر سیستم عصبی مرکزی به سه گروه «موادکند کننده‌های سیتم عصبی»، «مواد تحریک کننده‌های سیستم عصبی» و «مواد توهم‌زا» دسته‌بندی می‌شود.

این مدرس در ادامه به بررسی مواد اعتیارد آور و شیوه‌های تشخیص آن در افراد مصرف کننده پرداخت.

گفتنی این کارگاه‌های آموزشی به میزبانی مرکز مشاوره‌ی دانشگاه شهید چمران اهواز (دبیرخانه‌ی مراکز مشاوره دانشگاه‌های منطقه‌ی ۱۰ کشور) در دانشکده‌ی کشاورزی برگزار شد.