نشانه ها و عوارض مصرف ترامادول
ترامادول یک داروی ضد درد و مسکن است که به دلیل اعتیادآوری بالای آن امروزه به عنوان یکی از مواد اعتیاد آور شناخته میشود. ممکن است شما هم در مورد ترامادول چیزهایی شنیده باشید و این سؤالات در ذهنتان پدید آمده باشد که چرا افراد به مصرف ترامادول روی میآورند؟ نشانهها و عوارض اعتیاد به ترامادول چیست و مصرف این دارو چه خطراتی را به دنبال دارد؟ در این مقاله علائم، نشانهها و عوارض اعتیاد به ترامادول توضیح داده شده است که مطالعه آن میتواند در پاسخگویی به این سؤالات به شما کمک کند.
ترامادول دارویی مسکن و شبه مورفین است. این دارو کاربرد ضد درد دارد و برای بیماران با دردهای شدید تجویز میشود. ترامادول به دو صورت خوراکی و تزریقی توسط افراد مصرف میشود. اگر این دارو به صورت تزریقی مورد استفاده قرار بگیرد اثرات سریعتر و شدیدتری بر بدن میگذارد. ترامادول نوعی مخدر صنعتی محسوب میشود و در نتیجه سوءمصرف آن اثراتی مشابه با سایر مخدرها نظیر، تریاک، هرویین، شیره و ... را دارد. با این تفاوت که ترامادول گیرندههای سروتونین در مغز را نیز فعال میکند و در نتیجه علاوه بر احساس آرامش و کاهش درد،فرد در ابتدای مصرف احساس سرخوشی و شادی کاذب را نیز تجربه میکند.
اعتیاد به ترامادول | علل زمینه ساز
بسیاری از افراد باورهای غلطی در مورد مخدرها از جمله ترامادول دارند. برای مثال آن ها معتقدند که مصرف مخدرها عملکرد جنسی را بهبود می بخشد و در نتیجه منجر به افزایش میل جنسی یا بهبود مشکلاتی نظیر زود انزالی می شود. این باورها یکی از دلایل اصلی است که باعث گرایش افراد به مصرف مواد مخدر و ترامادول می شود.
این درحالی است که تاثیرات خوشایند مخدرها تنها به زمان کوتاهی محدود است و پس از آن مشکلات شما بیش تر از قبل خواهد شد. چرا که نه تنها اثرات خوشایند مخدر از بین می رود بلکه عوارض اعتیاد نیز به مشکلات شما اضافه می شود. توجه داشته باشید که درمان زود انزالی یا هر مشکل جنسی دیگری با استفاده از روشهای بیخطر و سادهای نظیر روشهای مختلف روان درمانی قابل حل است. با مراجعه به روانشناس میتوانید بدون اینکه با خطر اعتیاد رو به رو شوید عملکرد جنسیتان را بهبود ببخشید.
از جمله دیگر عوامل مهمی که در اعتیاد به ترامادول اثرگذار است میتوان به مشکلات درون روانی و یا بین فردی اشاره کرد. در حقیقت افرادی که زندگی شادی ندارند، مشکلات خانوادگی دارند یا دائماً حالاتی از افسردگی را تجربه میکنند، به دلیل اثرات شادیآور ترامادول ممکن است به این ماده گرایش پیدا کنند و برای فرار از مشکلات خود از آن استفاده کنند. در نتیجه افرادی که سابقه مشکلات روحی و روانی دارند بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به اعتیاد به ترامادول قرار دارند.
نشانه های اعتیاد به ترامادول
از ترامادول با عنوان اعتیاد خاموش یاد میکنند. در روزهای اول مصرف، فرد نشانههایی از اعتیاد به ترامادول را ندارد. ولی با مرور زمان که مصرف ادامه پیدا می کند، اعتیاد به ترامادول ایجاد میشود. این نشانهها بسیار قوی بوده و همه جنبههای زندگی فرد را تحت تأثیر قرار میدهند و فرد به راحتی نمیتواند از وابستگی ایجاد شده دست بکشد.
فردی که ترامادول مصرف میکند دچار سرگیجه، سردرد، خواب آلودگی، تحریکپذیری دستگاه عصبی، اضطراب، کاهش هوشیاری، اختلال تعادل، سرخوشی، عصبی شدن، اختلال خواب، تشنج و ضعف میشود.
به طور کلی خارشهای پوستی و ایجاد ضایعات پوستی، احتباس ادراری یا تکرر ادراری، کاهش سطح هموگلوبین، افزایش سطح آنزیمهای کبدی، اختلالات بینایی، اتساع عروق خونی، تهوع، یبوست، خشکی دهان، درد و نفخ شکمی، احساس منگی، دیرانزالی، افت فشارخون همگی از جمله علائم و نشانههای رایجی هستند که در افرادی که به سوءمصرف ترامادول میپردازند دیده میشوند.
عوارض اعتیاد به ترامال
از جمله مهمترین عوارض اعتیاد به ترامادول می توان به موارد زیر اشاره داشت:
_ سرگیجه و سردرد
_ مشکلات و اختلالات خواب و بی خوابی
_ مشکلات جنسی در طولانی مدت
_ پرخاشگری
_ تشنج
_ اختلال در تعادل
و...
نشانه های اور دوز ترامادول
استفاده بیش از حد از ترامادول میتواند کشنده باشد. علائمی مثل خواب آلودگی شدید، تنفس کمعمق، کندی ضربان قلب، ضعف، سرد شدن پوست و رطوبت آن، سبک شدن سر و حالت غش، کما و تشنج نشان دهنده این هستند که اور دوز با ترامادول در حال اتفاق افتادن است.
تداخلات دارویی با ترامال
اگر افراد معتاد به الکل یا سایر مواد مخدر ترامادول مصرف کنند، ممکن است خود را در معرض خطر تشنج قرار دهند. اصولاً ترامادول با بسیاری از شرایط زیستی بدن و بسیاری از داروها تداخل ایجاد میکند. این وضعیت ممکن است برای سلامت فرد خطرناک باشد. دوران بارداری و شیردهی هم از موارد خطرناک مصرف ترامادول محسوب میشوند.
ترک اعتیاد به ترامادول
ترک ترامادول مانند ترک مواد مخدر دیگر، باید در یک پروسۀ تدریجی صورت گیرد. ترک به شکل ناگهانی هرگز توسط متخصصان توصیه نمی شود؛ چرا که ممکن است شما را با عوارض بسیار ناخوشایند جسمانی و روانی مواجه کند. برای کم کردن مصرف ترامادول، دریافت مشاوره ترک اعتیاد ضرورت دارد. متخصصان اعتیاد با بررسی کامل شرایط شما یک برنامه درمانی متناسب با ویژگیهای جسمانی و روانیتان، تنظیم میکنند.
افرادی که اعتیاد خود را بپذیرند و خواهان تغییر باشند، فرایند ترک را تسهیل میبخشند. علاوه بر این ها خانوادهها نقش خیلی مهمی دارند. در بسیاری از مواقع روانشناسان برای خانوادهها نیز جلسات خانواده درمانی برگزار میکنند تا آنها را بیشتر با اعتیاد و عوارض آن آشنا کنند و نحوه برخورد درست با فرد آسیب دیده را به آنها بیاموزند. معمولاً قرار گرفتن خانواده درمانی در کنار درمان فردی احتمال موفقیت ترک را بیشتر از قبل میکند.