اضطراب امتحان از نگاهی دیگر

اضطراب امتحان از نگاهی دیگر


اضطراب امتحان از نگاهی دیگر

وجود اضطراب در انسان به عنوان یک حالت عاطفی و هیجانی، نه تنها تا حدی طبیعی است، که فقدان آن ممکن است مشکلات جدی برای انسان بوجود آورد، اما همین اضطراب که چاشنی زندگی است و انسان را به تلاش و تکاپو وا می­دارد اگر از حد اعتدال خود تجاوز کند بسیار زیان­بخش خواهد شد. وجود مقدار کمی اضطراب در دانشجویان موجب احساس مسئولیت، برنامه­ریزی و مطالعه بهتر آن­ها می­شود، از طرفی اگر این اضطراب شدید باشد موجب کاهش پیشرفت تحصیلی وعملکرد ضعیف آن­ها خواهد شد.

اضطراب امتحان نوعی از حالت هیجانی ناخوشایند و مبهم است که با پریشانی، وحشت، هراس، تپش قلب، تعرق، سردرد، بی­قراری و تشویش همراه است که فرد را  نسبت به توانایی­هایش دچار تردید می­سازد و پیامد آن کاهش توان مقابله با موقعیت امتحان است.

دانشجویی که اضطراب امتحان دارد، موقعیت آزمون را به خودی خود تهدید کننده می­داند و زمانی که نخستین نشانه های شکست اشکار می­شود مثلا وقتی جواب یک سوال را نمی داند برانگیخته شده و واکنش های هیجانی شدید نشان می­دهد. هنگام امتحان به جای تمرکز روی پاسخ دادن به سؤالات، با افکار نامربوط و ناخواسته­ای مربوط به امتحان و پیامدهای منفی آن سروکله می­زند. تحقیقات نشان داده اند که تمرکز روی خود ، فکر کردن زیاد به ناکامی ، عدم اطمینان به خود و احساس بی کفایتی در امتحان ، انتظار عملکرد ضعیف داشتن و نشخوار فکری درباره شکست در آزمون از بارزترین ویژگی­های افراد مبتلا به اضطراب امتحان است........

با توجه به مطالب گفته شده در ذیل بروشورهای اضطراب امتحان و مدیریت آن  و نیز روش مطالعه موثر جهت استفاده عزیزان ارائه می شود.

اضطراب امتحان

مدیریت اضطراب امتحان

مطالعه موثر